Donald Trump’ın Astroloji Göstergeleri ve Tayyip Erdoğan ile İlişkileri

 

Sevgili arkadaşlar,

Biliyorsunuz benim de birkaç ay önce bulunduğum Amerika Birleşik Devletleri 45. başkanını seçti. Çok konuşuldu, hala konuşuluyor, hakkında komik videolar dönüyor, Amerika bizi güldürmeye ve gündemimizde olmaya devam ediyor. Tabii bir yandan da orada Trump’a karşı protestolar sürmekte. Benim de orada tanıştığım insanlar büyük bir tedirginlikle oylamaları bekliyordu, şimdi bir çoğunun korktuğu başlarına geldi. Umarım bekledikleri gibi olmaz. Ben de gündemi bu kadar meşgul eden Donald Trump’ı daha iyi tanımak için haritasına baktım ve çalıştım. Tabii ki astroloji beni yine şaşırttı. Trump aslında tipik bir İkizler burcu; çok konuşuyor, fazla konuşuyor hatta bazen çok konuşmaktan ne dediğini bilmiyor gibi bir hali var. Ayrıca çok sivri dilli. Bu sivri dilini kesinlikle İkizler burcu olmasından almış, ama düşüncesizce ahkam kesmesini Ay burcu olan Yay’dan almış. Aslında burada Tayip Erdoğan ile büyük bir benzerlikleri var, ikisinin de Ay burcunun Yay olması ikisinin de benzer mizaca sahip olduklarını gösteriyor. Dogmatik ahlak görüşleri, küçük düşme korkuları, kendileri gibi olmayanlara kibirli yaklaşımları ve tabii ki “her şeyi bilirim.” tavırları… Hepsi Ay Yay’ın sesleri.

Donald’ın abartılı bir kendini beğenme duygusunun altında bence büyük bir güvensizlik var. Yükseleni Aslan olmasına rağmen kendisini öne sürebilmesi bence zaman almışa benziyor. (Mars 12.ev) Neticede onun da herkes gibi bir hayatı ve şu anki karakterini oluşturmuş bir hikayesi, yani bir derinliği var. Bana göre Donald’ın en büyük çatışması kendi ailesiyle ilgili. Sorunlarını çözdü mü bilmiyorum ama çözmediyse daha sık sık o gizi kalmış öfkesini görmemiz olası. Zor bir aileden gelmiş (bir erkek kardeşini kaybettiğini biliyoruz) Kadınlara olan düşmanca söylemleri de tabii ki kendi hayatındaki kadınlarla ilgili. Hatta önce annesiyle olan ilişkisinden kaynaklanıyor olmalı. Babasıyla olan ilişkisi onun geleceğini inşa etmiş olsa da, annesi onun hayatında büyük bir otoriteye sahip gibi gözüküyor. Kendisi farkında ya da değil, ama annesine olan öfkesi onu hem harekete geçiren bir güdü, hem kadınlarla olan ilişkisi zedeleyen bir etkiye sahip. Zaten üçüncü evliliği olması kadınlarla olan ilişkisinde bir istikrarsızlığın işaretçisi gibi duruyor. Zaten Trump’ın bu hayattaki geliştirmesi gereken en önemli yasa istikrar yasası. Haritasından hedeflerine önem veren ve onları gerçekleştirmek için çok çalışan biri olduğu ortada (Güneş 10.ev) Bunları gerçekleştirmede şanslı olmuş (Güneş Kuzey ay düğümü kavuşumu), ve kariyeri onu popüler yapmış (Güneş yükselen yöneticisi) Bazen vazgeçmiş, yılmış ya da zirve için kestirme yolları denemiş olabilir. Neticede şu an Amerika Başkanı olduğuna göre en yüksek hedeflerini gerçekleştirmiş gibi duruyor. Yani onun bu hayattaki çözmesi gereken bir çatışma hedeflerine giderken göstermiş olduğu sabırsızlık ve sıkılgan tavırlarsa, şu anki tabloya bakıp onun kaderi için olumlu bir yolda olduğunu söyleyebiliriz. Tabii hayat yolundaki diğer unsurlar için aynı şeyi söylemek mümkün mü bilmiyorum. Kendini topluma adaması ve toplum için bir şeyler yapması da onun hayat amaçlarından biri. (Merkür Yengeç, Güneş’inin yöneticisi) İyi ya da kötü olduğunu ben siyasetçi olmadığım için yorumlayamam ama astroloji bilen biri olarak şu an amacını gerçekleştiriyor.Daha fazla yayılmak, yayıldıkça yayılmak isteyebilir. Ve buna zıt bir şekilde yayılmak isterken fanatik bir şekilde kendi gibi olmayanları dışlayabileceği yine haritasından belli oluyor. Yani Trump’ın bu hayattaki amacı kendi soyunu sürdürmek, bunu kendini öne sürerek, idare ederek ve yöneterek yapacak. İhtiyacı olan şey ise kendini geniş alanlara yaymak ve keşfetmek olacak. Bakalım göreceğiz, Amerika’yı ve Dünya’yı önümüzdeki günlerde neler bekliyor olacak.

Türkiye ile ilişkilerine değinirsek, Trump ve Erdoğan’ın düşünce ve iletişim şekilleri arasında uyumlu bir açı var. Yani kafa yapıları birbirine benziyor diyebiliriz. İkisinin de sert kabukları altında, aslında duygusal ve hassas bir algıları var gibi duruyor. (Merkür Balık ve Merkür Yengeç) Ayrıca aynı mizaçta olmaları da anlaşmalarını kolaylaştırabilir. Yalnız Trump daha pratik, gerçeklerle ve bilgiyle ilgili; Tayyip ise daha idealler, değerler ve inançlarla ilgili biri. Birbirlerine şiirle hitap etseler şaşırmam! :p  Ama sorunları konuşarak çözeceklerine inanıyorum ve inanmak istiyorum. Amerika’nın yeni başkanının bütün dünyaya iyi gelmesini umuyorum. İkizler’in olumlu analiz yeteneği ve Balık’ın olumlu bütünleştiren tarafı birleşsin ve savaşlar bitsin istiyorum. Bizim olaylara bakışımızın bile olayları değiştireceğini size yeniden hatırlatmak istiyor ve sevgiler diliyorum.

Amerika’ya bir not:

Hayatın bir sahne- oyun- show olduğunun ayaklı örneğisin, sana yeniden kavuşmak için sabırsızlanıyorum.

Hoşça kalın! 🙂

 

Yorum bırakın