Güven Duymanın Önemi

Merhaba arkadaşlar,

Bugün size beni çok heyecanlandıran bir konudan bahsetmek istiyorum. O da “güven.” Nevşah’ın kitabındaki “Bir insana verebileceğiniz en güzel hediye ona güvenmektir…” cümlesiyle başlayan bu bölüm beni o kadar heyecanlandırdı ve uyandırdı ki sizinle paylaşmak istedim. Hem de okuduğum zamanlardaki uygulamalarım gerçekten mucizelere sebep oldu. Şimdi güvene ve güvenin astrolojiyle olan ilişkisine gelirsek…

Hayattaki en önemli ihtiyaçlardan biri güvende hissetmektir. Bunu neye istinaden söylüyorum? Ay‘a istinaden söylüyorum. Astrolojide Ay; aileyi, vatanı, ihtiyaçları ve duygusal bağ kurmayı ifade eder. Bunlar da yine astroloji ve Ay baz alınarak insanı hayata adapte eden kavramlardır. Bu yüzden insana güven verir ve güvende hissettirir.

İnsan hayatında çok fazla duygusal bağlar kurar, farklı farklı insanlarla. Ama bütün bu ilişkiler ve güven duygusu bazen çok çelişebilir hayatta. Güven nedir? Güven; karşındaki kişiyi olduğu gibi kabul etmek, onun olduğu insan olmasına izin vermek ve ona teslim olmak demektir. Bir şey yapıyorsa “bir bildiği vardır.” demek, ona müdahale etmemektir.

Siz ise sevdiğiniz insanların yapmak istediklerine izin vermediğinizde, onları düzeltmeye çalıştığınızda ve onlara müdahale ettiğinizde onlarda müthiş bir öfkeye sebep olursunuz. Onların sürekli önüne geçmek, onları telkin etmek, “Öyle yapma, bunu yapamazsın, yapıyorsun çünkü şöylesin” demek aslında sizin egonuzdan başka bir şey değildir. Bunların hepsi egodan kaynaklanır. Ve bunu yaparak onlara sürekli “sen bilmiyorsun çünkü aşağılıksın ama ben biliyorum” demiş olursunuz. Bunu ister kabul edin ve ister etmeyin ama bu böyledir ve bu onlarda gerçekten müthiş bir öfkeye sebep olursunuz.

Mesela eşiniz bağırarak konuşuyor ve siz ona sürekli müdahale ediyorsunuz. “Bağırma” diyorsunuz. Bu sefer farklı bir şey yapın. O bağırırken ona güvenin. Ona güvendiğinizi hissedin ve ne yapmak istiyorsa onu yapmasına izin verin. Güvenin. Göreceksiniz ki her şey bir anda değişecek ve gerçekten onun olmak istediği insana siz izin verdikçe siz de kendiniz olmak istediğiniz insan olmaya izin vermiş olacaksınız.

Aslında hayata güvenmek de böyle bir şeydir. Ne olursa olsun, ne gerçekleşirse gerçekleşsin hayatın düzenine teslim olmak ve akışta kalmaktır.

Güvenin. Sevdiklerinize, onların yaptıklarına, ne olmak istediklerine, nasıl olmak istediklerine, ne yapmak istediklerine ve ne olduklarına. Bu hem her şeye daha barışçıl bir atmosfer getirecek, hem göreceksiniz siz de gerçekten kendinize güvenmiş olacaksınız.

Hem kimse bir başkasının yaşamından sorumlu değildir. Herkes kendi yaşamından sorumludur ve yaşamınız tek sorumlusu da zaten sizden başkası değildir.

Kabul edin ve güvenin.

Yorum bırakın