Aslanları Tanıyalım

Merhaba Arkadaşlar,
Burçlar kuşağımıza aslan burçlarıyla devam ediyoruz. Güneşin kendini en çok hissettirdiği zaman Güneş aslan burcuna girer. Doğa olabildiğince canlıdır, tohumlar olgunlaşmıştır, tabiatın faydaları sınırsızdır. İnsanlar güneşle ısınmaya, denizde serinlemeye başlarlar. Aslan burcu kendine güvenir ve yaratır. Aslan burcu sabittir. Güneş aslan burcunda yöneticidir.
Ormanın kralı aslanları kral yapan güçleri ve tüm ormana hükmedebilmeleridir. Onlar aynı zamanda Güneş sisteminin yıldızı: Güneş’in çocuklarıdırlar. Güneş tek başına Güneş Sistemi’nin %99,8’ini oluşturur ve dünyadaki hayatın var olmasını sağlar. Hal böyle olunca herkesten uzak bir halleri vardır elbet. Bu yüzden çokça zaman aslanlara uzaktan uzaktan taşlar gelir. Ama uzak olmaları onları; o atılan taşlar gibi kendini beğenmiş veya küstah yapmaz. Uzaktırlar çünkü onlar sonsuz enerjilerini paylaşmak için seçici davranırlar. Kalpleri kendilerine kan pompaladıkça, onlar sevdiklerine yaşam enerjisi verirler. Bu yüzden önce kendi kalplerini korumak zorundadırlar. Herhangi bir güven, korku veya sevgisizlik; sağlık sorunu olarak sıcacık kalplerinde kendini gösterebilir.
Aslanlar yaratmak ister. O koskoca enerjileri boşuna değildir. İlk başta bir aura yaratırlar. Ve her yerde o auralarıyla var olurlar. Bu yüzden girdikleri her ortamda dikkat çekmemeleri mümkün değildir. Onlar kendilerini sergileyi-verirler. Bu onların güvenine güven katar. Doğuştan gelen bir ışıkları vardır ve o ışıklarıyla insanların gözlerini kamaştırabilirler. Bu enerjilerini fark edip, sevgiyle kullanan aslanların varlığı her zaman çevresindekilere neşe ve güven verir. Aslanlar vericidir. Aslanların en belirgin özelliği cömert olmalarıdır. Çünkü onlar almasını da çok iyi bilirler ve almak isterler. Zaten almasını bilen biri ancak verebilir. Onlar ne olursa olsun ister ve ne olursa olsun alırlar. Gülümserler, rica ederler, teşekkür ederler, şükrederler, memnun ederler. İnsanlara, doğaya, hayvanlara hep şefkatli ve saygılı yaklaşırlar. Evren de onlara verdikçe verir. Ayaklı bir kişisel gelişim örnekleridirler. Kendilerini sever ve beğenirler. Bu dışarıdan belki kıskanıldığı için biraz itici gözükebilir. Ama olması gereken budur. Sağlıklı bir ruh için bu bir ihtiyaçtır. Tabii ki abartılmadıkça. Yoksa; önemli hissetmeye, aldıkça almaya, beğenildikçe beğenilmeye alışan aslanların durumu alışmış kudurmuştan beter durumuna dönüşür. Ve ruhsal şişkinliğe sebep olur. Bu da ilk başta onların zararınadır.
Aslanlar lider olmak için doğmuşlardır. Hiç şüphesiz liderlik vasıfları güçlüdür. Birilerinin hayatta illa yöneticilik koltuğuna oturması gerekir ve bu koltuğa aslanların oturmasının hiçbir zararı yoktur. Çünkü onlar daima en iyisini yapmak isterler. Aslanlar gururludur. Yaptıkları işlerle, kendileriyle, yaşadığı yerle, etrafındakilerle hep gurur duymak isterler. Bu yüzden her ne yapıyorlarsa tam konsantre olarak yaparlar. Kafasındakileri gerçekleştirirken o kadar mutludur ve o kadar mutludurlar ki etraflarında biri olduğunu unutabilirler. Veya görmezler. Kendini o ortama, o ana tam anlamıyla verirler. Kendi yanılsamalarıyla, herkesi mutlu görürler. Aslanlar iyi organizasyon yaparlar. Konuşmak istedikleri konunun konuşulması için ortaya o konu hakkında bir ufak atıfta bulunurlar, mesela soru sorarlar. Sonra sakince dinlerler ve her zaman objektif olmayı çok iyi becerirler. Bu özellikleri sayesinde insanların güvenini kazanırlar. Aslanlar bilerek en son konuşmayı seçerler çünkü zaten konuşmaları bitince üstüne söz söylenemeyeceğini düşünürler. Konuşma sırası onlara geldiğinde fikirlerini sonuna kadar savunurlar. Açıklarlar, öğüt verirler, anlattıkları olayın verdiği hislere göre seslerinin tonu değişir. Çünkü o sırada sahne onlarındır ve aslanlar kendini en iyi sahnede ifade edebilirler. Herkesin odak noktasıyken, en iyi performanslarını sergilerler. Bunun üzerine bir alkış veya takdir beklemeleri çok normaldir. Karizmanın ve otoritenin birleştiği yer tam olarak burasıdır. Karizma sözcük anlamı gibi Tanrı vergisidir. Aslanların insanları etkileme gücü ve yeteneği onlara verilen bir hediyedir. Tamamen iyi kalpleriyle verdikleri öğütler kendilerine itaati sağlar. Aslanlar herkesi dinleyip en son kendi dediklerini yapan birer demokrattırlar.
Aslanlar gösterişlidir. Giydikleri kıyafetlerle, dinledikleri müziklerle, yaptıkları işlerle, yaşadıkları aşkla parlayıp dururlar. Çünkü onların işi: hayatı aşk ile yaşamaktır. Keyiflerine düşkün olan aslanlar bunun için para harcamaktan hiç çekinmezler. Onların lüks merakı, hayatı zevkle yaşamaktan gelir. Onlar hayatın içinde tümüyle vardırlar ve her anı yaşarlar. Aslanlar nefes almasını bilen burçlardır, bu yüzden hemen uyuya kalırlar.
Aşk hayatlarında aslanlar sağlam ilişkiler ister. Yoksa hiç istemezler, bu yüzden bazıları uzun süre yalnız görülebilirler. Sevgililerinden gurur duymak isterler. Rahat olmak isterler, eğlenmek isterler yani hayatlarının güzelliklerini paylaşabileceği bir partner seçerler. Onlar aşık oldukları zaman içlerindeki çocuk ortaya çıkar.
Aslan burcunun yöneticisi olan Güneş’in günü Pazar, rengi sarı ve altın rengidir.
Etrafınızda aslan burcu olması yaşamı daha seve seve yaşamanıza sebep olur. Aslan bir ebeveyn sizin doğru amaçlara yönelmenize yardım eder. Aslan arkadaşınız size hep güzel ve güçlü enerjiler verir. Aslan sevgiliniz yanında kendinizi hep mutlu ve güvende hissedersiniz. Aslan bir patron size dürüstlük aşılar ve yaptığı işi bitirir. Aslan burcu çocukları hep ne istediğini bilerek hareket ederler, onlara aileniz için bir lütuf olduğunu hissettirmelisiniz.
Varlıklarıyla yaşama enerji ve güven veren aslanların en önemlisi kendini sevmesidir. Biz aslanlara kendilerini sevmeleri için onlara sebepler verelim ve kendilerini güçlü hissettirelim.
Güzel bir evrende yaşamak için önce bakış açılarımızı güzelleştirmeliyiz. Birbirimizin güzelliklerini bulalım ve onları yaşatmaya çalışalım. Ve hepsini sevgiyle yapalım.
Sevgiler 🙂

Yorum bırakın