Kovaları Tanıyalım

Sevgili Arkadaşlar,
Burçlar kuşağımıza Kova burçlarıyla devam ediyoruz. Güneşin iyice kendini gizlediği zamanlar Güneş Kova burcuna girer. Kış zaten çoktan başlamıştır. Karlar yağar, soğuklara artık herkes alışmış durumdadır. Mevsim kendini kabul ettirmiş, bu yüzden etrafta tatlı bir sakinlik hakimdir. Kovalar gözlemler ve icat ederler. Kovalar sabittir. Satürn Kova’nın klasik yöneticisi, Uranüs Kova’nın modern yöneticisidir.
Kaç kişi bir araya gelsek çözeriz acaba şu Kovaları? Jacques A. Bertnard “Kova basitlik peşinde olan karmaşık bir burçtur” demiş. Ben aksine Kovaların karmaşıklık peşinde koşan basit bir burç olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın ve Kovalar böyle söylediğim için kızmasın. Onların amacı karmaşık yaşamak değildir. Kovalar son derece düz yaşayan bir burçtur, hayatı karışıkmış gibi yaşayan Kova olmayanlardır. İşler zaten burada karışmaya başlar, çünkü Kovaların ilgi alanı insanı anlama sanatıdır. Biyoloji olsun, psikoloji, sosyoloji hatta astroloji! Bunların hepsi Kova’dan sorulur! E insanı anlamak için bu kadar yol varken ve şu insanoğlu hala tam olarak anlaşılamamışken Kovaların kendini sürekli karmaşa içinde bulması gayet doğaldır! Ayrıca bu demek değildir ki Kovaları anlamak kolay iştir. Aslında oldukça basit yaşayıp çözülmesi bu kadar zor bir insan olmak ayrı bir ilginçliktir. Onların hem kimsenin fark etmediği hem Kova istemedikçe asla içeriye girilmeyen sınırları vardır. Gezegenleri Satürn boş oturmamış ve Kovaların çocukluk dönemlerinde onlara bir takım travmalar yaşatmıştır. Ve ailelerini affedemeyen Kovaların sağlık sorunları baldırlarında görülebilir.
Kovalar orijinaldir. Kovaları; Kovalar olarak bir kümeye almak bile onları rahatsız ediyor olabilir. Lakin onlar herkesten farklı olmak ister ve kendilerini öyle görürler. Bu yüzden doğuştan sıra dışı olmaya kendilerini programlamış gibidirler. Bir toplumda kova burcunun kolayca sivrilmesi çok kolaydır, Kova burcu olmasından ötürü. Hepsi kendilerine özgü tarzlarını üzerlerine oturtmuşlardır. Kovalar fikirlerini rahatça ifade edebildikleri ortamlara ihtiyaç duyarlar, bunu da her yerde yapamazlar. Bu onları kendi özgürlüklerine o kadar bağımlı hale getirir ki; kendileri gibi olmayan herkes onlar için birer tehdit haline gelir. Çok kolayca ve büyük bir önyargıyla kendi gibi olmayan insanları dışlayabilirler. Onlar zaten genel olarak kendilerini dış dünyadan dışlamış durumdadırlar. Bu biraz kibir kokan bir yaklaşımdır. Çelişkilerle dolu olan Kovalar ne olursa olsun her zaman özgürlük için savaşırlar. Fanatikliğe son derece karşı çıkan Kovalar kendi fikirlerinde oldukça sabittir. Kovalar kendilerini gizlemesini iyi bilir, bunu elbet en çok başkalarını gözlemleyip çözümleyerek yaparlar. Böylece odak noktasına hep başkalarını koyarlar. Kovalar dehadır. Olaylara kimsenin aklına gelmeyecek yorumlar yaparak ve alternatifler getirerek herkesi hem gülümsetip hem şaşkınlığa uğratırlar. Bu haklı sebeple, onların olduğu ortamlar onların sunduğu talk-show tadında bir tartışma programı gibi geçer. Herkesin keyfi çok yerindedir. Kovalar çok iyi arkadaştır. Aile sorunlarından ağızlarının payını alan Kovalar, arkadaşlarını aileleri kadar yakın görürler. Size zaman ayırır, sizi dinler, tahminlerde bulunur ve akıl hocanız oluverirler. Onlar maddi manevi her şeylerini sevdikleriyle paylaşırlar. Kova cömertliğin en güzel halidir, çünkü onlar en önemlisi bilgilerini paylaşırlar. Kovalar o kadar hesapsız verirler ki, insanlar onların ne kadar cömert olduklarını fark etmeyebilirler. Kovaların sırrı paylaşmaktır.
Kovaların derdi gezegenlerinden ötürü biraz zamanladır. Geleceğe umutla bakan Kovalar yaşamın içine girdikçe hayatın acımasız yönlerini görmeye başlarlar. Bu da adeta onları daha fazla içlerine kapanır hale getirir ve düzene karşı hep bir başkaldırı halinde olurlar. Kovalar hümanisttir. Herkesin eşit muamele gördüğü, insanların ezilmeyeceği bir düzen isterler. Ve bunun olması kendilerini insanlığa adarlar. Yaşları büyüdükçe, isyanları çoğalır. Kovalar ilk etapta ukala gözükseler de özlerinde tertemiz kalpleri vardır. Ve o tertemiz kalpleri onların her zaman birer çocuk olarak kalmalarını sağlar. Nasıl ki çocuklar en ufak bir şeyle mutlu olurlar; Kovalar da aynen böyledirler işte! Hayatı bir oyunmuş gibi yaşarlar. Yaşları kaç olursa olsun, çizgi film izlemeye, çikolatayı hapır hupur yemeye, oyun oynamaya devam ederler. Kovalar gençlik budalasıdır. Ve genç kalmak için her zaman ellerinden geleni yapacaklardır. Onlar hem zamanla yarışan hem zamanın gerisinde kalmak isteyen birer muammadırlar. Kovalar amaçlarını belirledikleri ve enerjilerini verimli kullandıkları takdirde çok değer verdikleri zamanı çok daha güzel kullanmaya başlarlar.
Kovalar vefalıdır. Onlar her ne olursa olsun ve nerede olurlarsa olsunlar size hep kucak açacaklardır. Kovalar yönlendirmeyi severler, çünkü bunu çok iyi başarırlar. Zaten insanlar Kovaların doğruyu ve yanlışı ayırma kabiliyetine çok güvenirler. Kovalar sağduyuludur.
Aşk hayatında Kovalar oldukça kontrollüdürler. Aşık olduklarını kendilerine bile itiraf etmeleri zordur. Kovaları korkutmamak gerekir, onlar için birine bağlı olmak düşüncesi bile büyük bir adımdır. Fakat bir kere o kapıdan girdiler mi, Kovalar sevgililerini şımarttıkça şımartırlar. Çok güzel el üstünde tutarlar ve aşklarıyla kendilerine aşık ederler. Hiç belli etmeseler de belki en iyi aile kurulabilecek burçlar Kova burçlarıdır.
Kovaların gezegeni Satürn’ün günü Cumartesi, rengi turkuazdır.
Etrafınızda Kova burcu olması arkanıza hep rahatça ve güvenle yaslanmanıza sebep olur. Kova burcu ebeveynleriniz size en doğru akıllarıyla kurallar koyarak hep en iyiye yönlendireceklerdir. Kova arkadaşlarınız sizi sizden iyi tanır ve en büyük hazineleriniz olurlar. Kova burcu sevgilileriniz sizi sevdikçe mutlu edecek, mutlu ettikçe daha çok sevecektir. Kova patronlarınız kurallı ve sert gözükse de sizinle hep iyi diyaloglar kuracaktır. Kova burcu çocuklarınız akıllarıyla sizi hayrete düşüreceklerdir, bol enerjilerini küçük yaşta spora vermeleri çok iyi olur.

Sevgili Kovaların akıllarından mümkün olduğunca yararlanalım. Onların değerini bilelim, hep genç olduklarını hissettirelim, tıpkı onların yüreği gibi tertemiz ve samimi olalım. Biz onları daha çok sevelim ki, onlar bütün insanları ve dünyayı daha çok sevsinler.

Hayat akıp giden bir rüya gibi; hem çok hızlı, hem çok yavaş. Her anı doyasıya ve şükürle yaşamak mühim olan. Ve yarınlara güzel bir dünya bırakmak. Özümüze dönmemiz ve hayattaki amaçlarımızı en güzel şekilde gerçekleştirmemiz dileğiyle.

Sevgiler 🙂
 

Kovaları Tanıyalım” için bir yanıt

Yorum bırakın