Balıkları Tanıyalım

Merhaba Arkadaşlar,
Burçlar kuşağımızı zodyağın son burcu balık burçlarıyla sonlandırıyoruz. Şubat’ın bitimiyle kış bitmez, Mart’ın başlangıcıyla bahar başlamaz. Geçiş dönemleri her zaman zordur, nasıl geçtiğini pek anlamazsınız. Fakat zaman geçip o günlere baktığınızda; tıpkı kıştan kalan soğuğu emen toprak gibi ne kadar verimli geçtiğini görürsünüz. Balıklar hayal ederler ve inanırlar. Balıklar değişkendir.
Ah ne zor şu balıkları anlatmak. Yazıp yazıp çiziyor, siliyorum. Her burcu yazarken o burcun ruh haline büründüğümü fark etmiştim. On bir burcu iyisiyle kötüsüyle anladıktan ve anlattıktan sonra daha geniş perspektiften bakmaya başlıyor insan. Bilincin altlı üstlü dolu olması her şeyin karışmasına ve bir türlü aklın toplanamamasına neden oluyor tabii. Tıpkı balıklar gibi. Balık burçlarını anlatırken onların yöntemiyle; yani “esinlenerek” anlatmak istedim, bizzat suda yüzen balıklardan. Bin bir çeşit balık var: bazıları tehlikeli, bazıları çizilip boyanmış kadar güzel. Evren onlara torpil geçmiş de, özenle yaratılmış bir halleri var. Alık derler balıklara. Halbuki onlar susarken hayatı ve kendilerini anlamlandırmaya çalışıyorlardır. Koşullar değişir, çok hızlı değişir. Zaman, mekan, insan aynı kalmaz. Zamanı yakalayamayıp içinde kaybolan, değişen dünyaya ayak uyduramayan balıkların cezasını ayakları çeker.
Bilir misiniz ki balıkların ortak özelliklerinden biri yüreklerinin çift gözlü olmasıymış. Balık burcunun sembolünde de çift yöne giden balıklar vardır. Bir yerde kalbi, bir yerde aklı; bir yerde doğrular, bir de yanlışlar. Her şeyi bu kadar net görmeleri karar vermelerini zorlaştırır. Ama onlar hep düz mantıktan yanadır. İşlerine gelmeyen bir durum varsa da onu kendi mantıklarına oturtmayı bir şekilde başarırlar. Balıklar aklı selim insanlardır. Duygularını son derece güzel ve düzenli bir şekilde dinlemeleri kendileriyle ve etrafla doğru iletişim kurmalarını sağlar. Mübalağa sanatı Balıklardan sorulur. İfade etmek istedikleri her şeye azıcık abartı koymazlarsa olmaz. Aslında bakarsanız bu onların çok kıymetli bir yeteneğidir. Mizah ve hayal güçleri, el becerileri ve en önemli silahları yoğun duygularıyla ortaya mükemmel senaryolar da çıkabilir, lezzetli yemekler de, harika resimler de… Ne yaparlarsa yapsınlar hepsi birer sanat eseridir. Balıklar ilham perisidir. Süslü ifadeleri, uzun tasvirleri, kocaman bakan gözleriyle anlamak isteyene hep bir şeyler anlatırlar.
Balıklar vicdanlıdır. Ama vicdan kişinin kendi ahlaki değerlerini temel alır. Koçlar başlatır, balıklar hem bitirir hem başlatır. Kolay değildir 11 burçtan sonra her şeyi içselleştirmek. Bunu yapamayan balıkların başı kibirleriyle büyük beladadır. Diğerleri ise empati ustası olurlar. Onlar başkalarının yaşadıklarını özümserler, hızlı yargılara varmazlar ve geçmişten ders çıkarmayı asla ihmal etmezler. Balıklar fedakardır. Balıklar düşünür, bazı balıklar gereksiz çok düşünür. Onlar birilerini suçlarlar, oturdukları yerden birilerine kızarlar. Kendilerini izole etmek için hep bir bahaneleri vardır zaten. Burada fedakarlık kurbancılık oyununa dönüşebilir. Sanki hayat onları kurban seçmiş de onlar da hayata muhalefet olmaya gelmiş gibidirler. Evrene küstükçe, evren de onlara küser. Bu gizli ego bazen onların kendilerini çok karmaşık sanmalarına sebep olur. Ama hayatın kapısı basitlik ilkesiyle açılır. Hareket berekettir ve samimiyet yürümektir. Herkesin bir yönelimi vardır, balıkların ki: kendini adamaktır. Bir çocuk büyütsün, bir ülke yönetsin veya bir çiçek yetiştirsin… Yeter ki sevgiyle yapsın. Herkesin birbirinden farklı ama herkesin aynı olduğunu idrak eden balıklar potansiyellerini en güzel şekilde hayata geçirirler.
Balıklar ya tam bir sükunet içindedirler ya da susmak bilmezler. Ortada savundukları bir fikir konuşuldu mu, gözleri kapalı her platformda tartışmaya hazır gibidirler. Balıklar inadına inattır. Burunlarının dikine gittikçe giderler, hiç kimseden de çekinmezler. Sanki sustukları zaman dilimindeki bütün kızgınlıklarını, kırgınlıklarını o anlarda ortaya döküverirler. Ve maalesef bazen nezaket sınırlarını aşıp bir çuval inciri berbat edebilirler.
Aşk hayatında Balıklar realist bir romantiktir. Gerçek aşkı bulduklarına inandıkları an sevgilerini en koşulsuz haliyle verirler. Kendilerini ilişkilerine adarlar. Hem çok duygusaldırlar, hem çok mantıklı. Balıkla ilişki yaşamak hiç şüphesiz insanı olgunlaştırır. Balıklar her şeyi çözebilir, yeter ki onları sevin ve onlara açık ve dürüst olun.
Balıkların yöneticisi olan Jüpiter’in günü: Perşembe, renkleri: mor ve deniz yeşilidir.
Etrafınızda balık burcu olması evrene farklı bir gözle bakmanızı sağlar. Balık burcu ebeveynleriniz sağlam duruşlarıyla sizi hep olgunlaştırır. Balık arkadaşlarınız sizi hep sevgiyle destekler ve en güvenilir akıl hocanızdır. Balık sevgilileriniz hem en zor zamanlarınızda yanında olacak, hem de sizin masallardaki gibi bir aşk yaşamanıza sebep olacaktır. Balık çocuklarınıza küçük yaştan sanatı aşılayın, onları müzikle dinlendirin.
“Hepimiz önce insanız, bunun sorumluluklarını bilmeliyiz.” demiştim balık burcu bir arkadaşıma. O da “Hepimiz önce canlıyız.” demişti. Her şeyin bir ve bütün olduğuna can-ı gönülden inanan balıkları pür dikkat dinleyelim. Değerlerini bilelim, hayata kazandırdıklarının farkına varalım ve en önemlisi onlara sonsuz saygı gösterelim. Onların da gözlerindeki sevgi her zaman parlasın!
Birini tanımak- anlamak gayret istiyor. Zaman, emek, empati, akıl ve en önemlisi sevgi istiyor. Hepimiz tanınmaya değer insanlarız. Fakat önce kendimizi tanıyıp, farketmeliyiz. Can-lı olmak, insan olmak, kadın veya erkek olmak. Hepsinin ortak özellikleri var. Fakat belki zıtlıkları görebilmekle başlıyor her şey. Olan biten her şeyi sevgiyle kucaklayabilme ümidiyle.
Hoşçakalın 🙂

 

balık ünlü
Balık Burcundan Tanıdıklar

Yorum bırakın