Oğlakları Tanıyalım

Sevgili Arkadaşlar,

Burçlar kuşağımıza Oğlak burçlarıyla devam ediyoruz. Güneş ışınlarının Oğlak dönencesine dik gelmesiyle beraber Güneş Oğlak burcuna girer. 21 Aralık gecesi ile kış gündönümü ve en uzun gece yaşanır. Kışın çetin koşullarına hazırlanmak için çok çalışmak ve birikimleri iyi kullanmak gerekir. Oğlaklar hesap eder ve yönetirler. Oğlaklar öncüdür. Satürn Oğlak burcunda yönetici durumdadır.

Satürn gezegenini duyan olmuştur belki; hani şu hangi burçtaysa o burcu alt üst eden ama aynı zaman da öğreten gezegen. Düşünün; bu Satürn gezegeni Oğlak burçlarını bizzat şekillendirir. Kolay değildir Oğlak doğmak. Oğlaklar daha doğmadan, çocukluk zamanlarında ve hayatlarının her anında bu Satürn ile haşır neşir olmak zorundadırlar. Satürn kendini sürekli bir sorun olarak hissettirir. Oğlakların omuzlarına en küçük yaştan öyle bir yük konmuştur ki; Benjamin Button misali büyüdükçe gençleşir hatta çocuklaşır Oğlaklar. Zaten Oğlaklar doğarken bile bir şeylere rağmen doğmuşlardır. Onlar inatları sayesinde varlardır. Her boynuzlu hayvanda inat olur ama keçilerin yavruları olan oğlakların inatları biraz daha fazladır. Fakat yaşları ilerledikçe artan keçi inatları onların dizlerinde sağlık sorunları yaratabilir.

Oğlaklar sabırlıdır. Oğlak denilince akla kariyer gelir. Onlar kendilerini hep önemli hissetmelidirler. Bundan mütevellit başarı ve statü sahibi olmak için ellerinden geleni yaparlar. Oğlaklar sürekli üretim halindedirler. Fiziksel olarak bir işle uğraşmıyor bile olsalar emin olun o sırada kafalarından çeşit çeşit planlar geçiyordur. Ve kafalarından geçen kusursuz planları gerçekleştirmek için ellerindeki her imkanı ve kaynakları sonuna kadar kullanmak ister ve hiç çekinmezler. Oğlaklar için başarıya giden yolda her şey mübahtır. Bu bazen onları biraz açgözlü olmaya bile götürebilir. Oğlaklar pratiktir. Her soruna soğukkanlı yaklaştıkları için kolayca çözüm bulabilirler. Bu onların her zaman kararlı tutumlar sergilemesini sağlar. Oğlaklar kendi yaşamlarının sorunlarını hep tek başlarına ve kendi emekleriyle halletmişlerdir. Onların hayatlarındaki tek otorite yine kendileridir. Sadece kendilerine hesap verdikleri için dışarıya karşı sınırları vardır. İşte o sınırları kimse ihlal etmesin diye bir anda çok katı olabilirler. Dikkat edin; Oğlaklar bir anda sertleşirler, adeta kap katı kesilirler. Bakışları bile donuklaşır. Aslında onların bu kurallı tutumları hayata karşıdır. Hayatlarının çokça döneminde karşılaştıkları zorluklar onları ya daha güçlü ya daha hırslı yapar. Hırsa bulaşan Oğlaklar çıkarcı ve hesapçı olabilirler. Ama hırsını azme dönüştürebilen Oğlaklar; disiplinle çalışıp hak ettikleri ve hedeflerindeki en üst noktaya bileklerinin hakkıyla gelirler.

Oğlaklar planlıdır. Oğlaklar etraflarındaki her şeyi kontrol etmek isterler ve her sorunu çözmek için kollarını oraya buraya uzatmaya çalışırlar. Kendi kendilerine yük almak adeta bir alışkanlık olmuştur onlar için. Sevdiklerinin bir ihtiyacı oldu mu bütün hünerlerini, becerilerini, çevrelerini, paralarını, sezgilerini v.s kullanabilecekleri ne varsa hepsini kullanırlar. Oğlaklar her şeyi hatta insan kullanmasını bile çok iyi bilirler. Tabii ki bunların hepsini görevleri gibi ama seve seve yaparlar. Ama bu kadar çabadan sonra tabii ki her şeyin kendi istedikleri gibi olmasını ister ve her şeyi yönetme hakkını kendilerinde bulurlar. İhtiyaç anında Oğlak oradadır çünkü onların en büyük arzusu; birilerinin onlara ihtiyaç duymasıdır. Oğlaklar daha dünyaya gelmeden istenmediklerini hissedebilirler. Bu onlarda güvensizlik ve korku yaratır. Bu hislerle engelleri kendi kendilerine çekerler. Oğlakların ilk aşmaları gereken engel; korkularıdır. Neden ve niçin korktuğunu çözen Oğlaklar; aslında yapmak istedikleri her şeyin gücünün içlerinde olduğunu fark ederler. Ve farkında olmadan kullandıkları savunma mekanizmalarını kullanmayı bırakırlar.

Oğlaklar sevilmek ister, hem de çok sevilmek. İnatçı Oğlakların gönlünü hoş ederek onlara istediğinizi yaptırabilirsiniz, yeter ki biraz makul olun. Onların dışı buz, içi baldır. Eminim etrafınızda bir Oğlak varsa illa ayaküstü bir eleştiri yemişsinizdir. Oğlaklar çevresindeki insanlarda gözlerine batan bir şey varsa pat diye söyleyiverirler. Çünkü kendileri de başkalarının görüşlerine çok önem verir ve hep onay almak isterler. Onların sadık kaldıkları belli kalıpları vardır. Bu kalıplardan kendilerine bir duvar örmüşlerdir. Ara sıra büyük konuşup o duvarlara toslasalar da her zaman etkileyici konuşmalar yapsın ve herkesler onları dinlesin isterler.

Aşk hayatında Oğlaklar temkinlidir. Yaşayacakları ilişkinin sağlam olmasını isterler bu yüzden adımlarını yavaş yavaş atarlar. Karşısındakinin her bir hamlesini gözlemlerler çünkü onun duygularından emin olmalılardır. Şüpheci ve kıskanç Oğlakların kafalarından neler geçtiğini bilemezsiniz. Kızları biraz kaprisli olur ama bütün Oğlaklar çok düşünceli ve romantik aşıktırlar. Oğlakla aşk yaşamak bungee jumping yapmak gibidir. Ara sıra sizi tedirgin de etse, aşkıyla sizi hep koruyup kollayacak, ayrıca size kimseniz bizzat o gibi hissettirecektir.

Satürn gezegenin günü; Cumartesi, renkleri; gri ve siyahtır.

Etrafınızda Oğlak burcu olması size hayat dersleri vererek sizin büyümenizi sağlar. Oğlak burcu ebeveyn sizi hiç yalnız bırakmaz, yeri geldiğinde sizinle çocuk olur. Oğlak burcu arkadaşlarınız olduğunda bilirsiniz ki arkanızı güvenerek yaslayabileceğiniz sapasağlam dostlarınız vardır. Oğlak burcu sevgilileriniz sizi hem olgunlaştırır, hem jestleriyle sizi bir daha bir daha kendisine aşık eder. Oğlak patronlarınız bazen sert de olsa sizi çok en başarılı şekilde yontar. Oğlak çocuklarına kurallı bir yuva verelim çünkü o alışkanlıklarına ve evine bağlı bir çocuk olacaktır.

Sevgili Oğlaklara hayatımızın her alanında onlara ihtiyacımız olduğunu hissettirelim, onlar başarı merdivenlerini teker teker çıkarken biz onlara hep arka çıkalım, onların sınırlarına saygılı olalım ama yine de sevgi sözcükleriyle gönüllerini hoş tutalım. Ve bunların hepsini koşulsuz sevgiyle yapalım.

Hepimiz bazen birilerine kızıyor, birilerine darılıyoruz. Ama hepimiz birbirimizin aynasıyız ve birbirimizin hayatına belli amaçlarla giriyoruz. Uzaklara gitmeyelim, kendimizi hep yakınlarımızda arayalım. Kendimizi buldukça kabul etmemiz kolaylaşır. Ve mutlu olmanın ilk yolu kendimizi severek şükretmektir.

Sevgiler 🙂

Yorum bırakın