Astroloji ve E=MC²

Merhaba! Size uzun zamandır anlatmak istediğim bir konudan bahsedeceğim. Aslında bu en basit başlığıyla astroloji nedir sorusuna cevap olacaktır. Bunu ise Einstein‘in formülü olan e=mc² ile birleştireceğim.

Öncelikle bilmelisiniz ki farklı astroloji sistemleri vardır… (Batı, Hint, Çin, Maya, Uranyen…) Türkiye’de genel olarak Batı Astrolojisi kullanılır.

Batı Astrolojisinde Güneş baz alınır. (Mesela Hint Astrolojisinde Ay baz alınıyor.) Güneş baz alındığı için de Güneş odaklı yapılan zodyak yine Güneş’in hareketlerine göre 12 eşit parçaya bölünüyor. Bunu aslında mevsimler olarak düşünebilirsiniz. Zaten batı astrolojisi de mevsimlere dayalı bir disiplindir.

Astrolojide ise tek gerçek ve ilk izlenen nesneler gezegenlerdir. Her gezegenin bir hızı, kütlesi; hepsinin kendine özel bir doğası, fonksiyonu ve yönelimi vardır. Gezegenlerin hızı farklı olduğu için de zodyak çevresinde dönerlerken hepsi farklı burçların farklı derecelerinde olurlar. Bu sebeple birbirleriyle açı yaparlar, yani ilişki kurarlar. Bu açılar da yeryüzündeki olayları meydana getirir.
Yani; gezegenler tek gerçek nesneler. Hepsini hızı farklı ve birbirleriyle yaptıkları açılar yeryüzündeki olayları meydana getiriyor. Burçlar ve zodyak ise tamamen varsayımsal noktalar. 

Şimdi e=mc²‘ye gelirsek… Gezegenler tek gerçek nesneler ve hepsinin kendine ait bir hızı ve kütlesi olduğuna göre; bu eşittir enerjidir. Tabii bu evrendeki her şey için geçerli.

Biliyorsunuz ki; astrolojiye inanmayan oluyor, “bilim” değil diyen oluyor… Fakat bunun yanı sıra; bütün bilimlerin ve ilimlerin kaynağı olan matematikte de varsayımsal ögeler vardır. Mesela nokta gibi. “Varsayım; bilimsel bir metodun aşamalarından biridir.” ve “İspata yönelik her bilim, konusunun ilkelerini oluşturan varsayımlarla işe başlar.

Yani varsayım bilimin içinde var ve varsayımla başlıyor her şey. Mesela nokta gibi. Nokta var mı? Yok aslında. Tamamen varsayımsal bir şey.

Matematik ayrıca gezegenlerin hareketlerini de inceleyen bir bilim dalı.

İlk insanlar nasıldı? Ne matematik, ne bilim vardı… Sadece gökyüzü vardı. Belki gezegenlerin hareketlerin göre o oldu, bu çıktı, şu keşfedildi.

Her şeyin başını düşününDünyada sadece insanlar ve gökyüzü vardı… Yani doğa

İnsan biliyor, insan düşünüyor ve insan yapıyor.

Bunlar tabii ki beyin fırtınası

Ama kim bilir, belki her şey bir varsayımla başlamıştır… =)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s